2009. február 19., csütörtök

Cyberdog



Camden Town:
ez a londoni negyed az extrém divat központja. A piacon a babarózsaszín fültágesztől a virágmintás gumicsizmáig minden beszerezhető, ami még a londoni átlaghoz képest is merész öltözet. Akármilyen stílust képviselj is, itt úgyszólván eltűnsz a tömegben, mert mindig akad meredekebb, például a címadó üzlet.

A Cyberdog bizonyos körökben igazi kultuszt teremtett. Ez minden partiarc zarándokhelye, már ha a parti számodra a padlódöngetős, dobhártyahasogató hard techno, trance és rave. Az ajtót két, nagyjából hat méter magas fémrobot őrzi. Odabenn két szint uv színekben játszó, fluoreszkáló őrültekháza fogad, reggeltől estig tomboló adrenalinpumpáló villanyzenével. A vásárláshoz márpedig többnyire nem véletlen raknak be lötyögős kis dallamokat; itt még ha érdekelne a kínálat, akkor se tudnék kedvemre válogatni, mert azonnal lendül a fej és a láb a ritmusra.


Itt aztán van minden: hajmeresztően neonszínű nyakkendők, száz százalék műanyag fűzők, fényvisszaverő miniruhák, tüskés csuklópántok. Hegesztőszemüvegek, csatos-láncos-abroncsos partinacik, meg olyanok, amiknek szó szerint bokánál leng az ülepe. Próbababák helyett itt ledekkel tűzdelt robotfiúk –és lányok mutatják be a kínálatot.

A gyerekdivat bájos, főleg a „the future is mine” feliratú bébipóló. Kedvenceink a világító, vibráló, beépített elektronikával ellátott partipólók: van olyan, amin fényújság fut, és te magad állíthatod a szövegét. Bizony, ilyet nem találsz az Ázsia centerben. (Amúgy szerintem az egész szörnyű.)

Ami valamelyest szerethetővé teszi, hogy mégsem tűnik felvágósnak az egész. Bulibolt camdenitáknak drágáért: tulajdonképpen ennyi. Na és a plüssök! Nem Cyberdog specialitás, de hatalmas ötlet: ugyanis kórokozók kaphatóak itt, imádnivaló plüssjáték-változatban. £ 8-ért a miénk lehet egy aranyos, nagy szemű ebolavírus, szifilisz, vagy épp egy közönséges náthabaktérium. Nagyon… hát, mondhatni beteg. :)