2008. június 10., kedd

Erre pörgünk idén nyáron

Na most az egyszer teljesen szubjektív bejegyzés következik, de annál tanulságosabb lesz. Ugyanis ismét kitűnő szórakozási lehetőségeket kínál a nyár, aki ránk hallgat és velünk tart, nem hagyja ki a legnagyobb partikat.

Először a Fishing on Orfű fesztivál keretei közt csodálhatjuk meg a magyar alter gyöngyszemeit (de komolyan, mi az a Kishableánycsókja? Hallottatok már róluk?). Ami vonz, az kizárólag a sajátos atmoszféráját mindig hozó Kispál koncert, akik a feloszlás határán egyensúlyozva azért tiszteletüket teszik itt. Utánuk a lényegében a Kispál reinkarnációjaként működő, felállásában is szinte azonos Kiscsillag zenekar remekel. Mindez június 21-én, bár maga a feszt három napos.



Következő állomás a Balaton Sound, július 11-13ig, ahol a hazai és bizony a külföldi elektronikus színtér legjobbjai tolják orrvérzésig. A feszt fő attrakciója, és számomra az idei nyár kétségtelenül legjobban várt bulija lesz, mikor Fatboy Slim pörgeti a lemezeket. Itt van persze szívem másik csücske, Alison kisasszony és a Goldfrapp is, és még mi minden! Massive Attack, The B 52-s, James Holden, David Guetta. Na meg a legjobb itthoniak, Karányitól a Neo-n keresztül a Zagarig, az összes húzónévvel együtt.



Ha ez t is letudtuk, hosszabb pihenő után, Augusztus 6 és 10 között az Ozora feszt következik, a goa és az elborultabb trance kedvelőinek színes lampionokkal tűzdelt és spangliszaggal átitatott zarándokhelye. Egy-két nap erejéig chillezünk valamelyik párhuzamos dimenzióban.



A Sziget pedig, ami hagyományosan a nyár fénypontja partiszempontból, sajnos elég gyérre sikeredik az idén, hiszen csak két napot áll módomban eltölteni a Hajógyárin, a többit meg egy másik kontinensen. Aki nálam szerencsésebb, ne hagyja ki a Jamiroquai-t és Roisin Murhpyt. A magam részéről idén marad a Sziget tüzetesebb bejárása, a kilométeres sor kiállása Lumináriumnál és a francia hiphop ínyencség Hocus Pocus.