2008. június 27., péntek

Don't dare to wear



Itt a nyár, és mint azt megszokhattuk: a szezonális öltözködés újabb és újabb ízlésficamokkal rukkol elő, évről-évre. Akár a ruhagyártó cégek, akár a viselők kreativitásának hála. Van, ami évek óta vezető a trendi csúfságok listáján, mások idén örvendeztetnek meg először, mikor beléjük futunk a villamoson vagy az utcasarkon. Persze, relatív, hogy kinek mi tetszik. Jómagam két évvel ezelőtt uv zöld rasztahajjal mászkáltam, és meg voltam győződve kinézetem kúlságáról. Ezért inkább csak a magam nevében beszélek: mi az, ami (mostanra talán kiforrott) ízlésemtől kifejezetten távol áll idén nyáron. Egy Aréna pláza-Váci utca-Mammut körút és sok városi séta tanulsága beszél belőlem.

1. régi jó ismerősünk: a szilikonpántos melltartó. Úgy tűnik, évről évre reneszánszát éli, és sohasem fog már eltűnni a süllyesztőben, ahová való. Legalább annyira elegáns, mint a pár éve hódított és hál'istennek lecsengett színes szilikonkarkötő-őrület. Kellemes látvány, ahogy szépen belevág a vállakba, és a kificcenő, esetenként akár szexi melltartópánt helyett mintha két celluxcsík vágná ketté az illető (nő) lapockáját. Helyette: semmi gáz nincs abban, ha melltartót veszünk a topocskák alá, főleg, ha nem üt el színben látványosan.

2. hihetetlen, de még mindig találkozni vele (szerencsére nem tömegesen): a rajzolt szemöldökkel. A tetovált szemöldök világéletemben taszított, főleg, hogy sosem képesek természetesre megalkotni: morcos vagy épp csodálkozó nők tucatjai ijesztgetnek, akárhányszor utcára lépek. Ám a tetoválásnak megvan az a hatalmas előnye a szemöldökceruzával szemben, hogy negyven fokban, hőségben, párában, strandon sem kenődik le. Nade ha kenődik. Az bizony több mint cinkes. Helyette: ha már nagyon elégedetlenek vagyunk, tetováltassunk, de lehetőleg ügyelve a színre és formára; de a legjobb akkor is, ha hagyjuk kinőni szálacskákat, nem véletlenül ilyenre alkotta meg a természet. Nem Ferdzsiről kell példát venni, aki egyfolytában kérdő arcot vág a tarkóig felvarrt szemöldöke alatt...

3. Lábkörmök. Bizony csúnya tud lenni, ha egy nőnek ápolatlan a lábfeje, még ha elsőre nem is feltűnő. Ha nincs is idő gondosan pedikűröztetni, legalább azt ne felednék el páran, hogy időnként levágják és újrakenjék a lepattogzott körömlakkot, ami ha lehet, nagylábujjon még taszítóbb, mint kézen...



4. Az előzőhez kapcsolódóan, még mindig hódítanak a retro cipellők, amikkel nem is lenne gond, ha nem lennének kötelezően nagylábujj-villantósak, ami felesleges, ámde rém gusztustalan tud lenni. Helyette: a legújabban terjedő szandálfajta a magas parafa/raffiatalpú, na jó, be kell vallanom, ez azért tetszik, sőt a magamfajta teltebb lányoknak ideális.

5. Zsákok. Igen, azok a csúnya, formátlan, alaktalan, se vége-se hossza zsákok, amikbe újabban bújtatják a nőket. Lehetőleg vászonból vagy pamutból, feltűnően izgalmas kockás mintával, mintha valami Farm ahol élünk- hasonmásversenyre készülne az összes divatmárka. Fanasztikusan nőies darabok. Helyette: csipkés, fodros, testhezálló, dekoltált rucik. Oké, ez csak én vagyok.

6. Ezen már tényleg behaltam: kantáros farmer rövidnaci!! Jesszusom, hát akad nő, aki ilyenben kimerészkedik az utcára? Továbbra is Farm ahol élünk-életérzés. Helyette: valami egészen, teljesen más, ami véletlenül se hasonlít rá.