2008. augusztus 11., hétfő

Ti nem unjátok?



Néhány gondolat. Közérdekű, ne aggódjatok. Sőt, szerintem nagy probléma ez felturbózott kis világunkban. A jelmondat úgy szól, hogy: "Ha már nőnek születtél, legyél TÖKÉLETES!" Legalábbis ezt sugallják az arcunkba vigyorgó szupermodellek, pornósztárok, kifogástalanra montírozott testű és arcú műnők. Mi meg simán el is hisszük, hogy nem csak a legfrissebb összetákolt, igénytelen popszámot, vagy a tevenyál-kivonatból készült arckrémet akarják ránksózni, amivel a bőrünk most még hatszor bársonyosabb lehet. Elhisszük, hogy szarok vagyunk, ha nem csapdosunk tizenkét centis szempillákkal, és a fenekünk szélesebb az átlagénál. Persze, így volt ez mindig is.
De valóban épp MI lennénk szarok? Azért, mert valóságos lányok vagyunk, akiknek különböző formákat és arcokat adott a természet? Nem az a szar, aki csak egyfajta szépségideálba próbál belekényszeríteni? Nézzetek körül egyszer, nyitott szemmel! Meglátjátok, hány kövér, ráncos arcú, visszeres lábú nőért rajong úgy valaki, hogy a Playboy villa összes fullextrás bociszemű lakójáért nem cserélné el. Szeplős az arcod? Ferde az orrod? A melleidre is csak hárman szóltak be ma az utcán? Rohanj a legújabb tízezres csodakrémekért, vagy a plasztikai sebész kése alá. Mennyivel könnyebb, mint elismerni, hogy egy valódi, hús-vér nő vagy, aki önmagaként is szerethető...



Persze, ott a másik út is, főleg ha van rá keret. Legyél tökéletes! Kollagén, csípőimplantátum, szemöldökfelvarrás. Hiszen ez is egy életforma. Biztos dob az önbizalmadon, ha a férfiak egy része helyett már az összes csak egy dugásra hajt, ha szóbaáll veled. Micsoda életcél! Régen a női szerep a gyereknevelés és a házimunka volt. Aztán jött a tudás, a munka, a karrier. Manapság meg a követelmény a tökéletes ribanc megtesítése. Miért van hát, hogy a valódi férfiak megnézik a műnőket, aztán valódi nőket vesznek el feleségül? Ha meghallgatjátok a véleményem: legyetek tökéletesek! Ne műnők, csak a legjobbak magatokhoz képest. Szőkék, barnák, kismellűek, nagyseggűek, és szerethetőek mindenestül.