2008. szeptember 7., vasárnap

Otthont tervezel?

Aki azon töri a fejét, mivel dobhatná fel az otthonát, mindenképp hasznosnak találhatja a következő apróságokat. Na jó, vagy legalábbis mutatósnak. Hatalmas ötlet például a lábtörlőbe épített ébresztőóra, ami csak akkor kapcsol ki, ha rálépsz; mondhatni rákényszerít az ágyból való kibújásra. Lustáknak ideális!



Nem kevésbé praktikusak ezek a fából készült elemek, amikkel könnyen és egyszerűen alkothatunk "falakat", tagolhatjuk a belső teret, ha elhatárolt kis helységeket szeretnénk létrehozni.



Ha környezetbarát vagy, és sok elektronikus kütyü akad a háztartásodban, nem kell többé a konnektorokkal bajlódni. Ennek a napenergiával működő fának minden kis ága egy-egy csatlakozót rejt, a kábelek pedig könnyen elrejthetőek a fa "talajában".



Ez a kisautó játék és rádió is lehet egyben: a hangot a kerekek megforgatásával lehet szabályozni, szóval tologathatod.



Ezek a szép kis esővázák pedig az esővíz összegyűjtésére alkalmasak a virág tárolása mellett.



A desszertet, salátát, gyümölcsöt jégtálkákban szolgálhatod fel, hála ennek a trükkös megoldásnak: igazából két különböző méretű tálat kell összeilleszteni, a köztük lévő rést pedig vízzel felölteni, aztán jöhet a fagyasztó. Nem kell aggódni, a tál sokkal tovább tart, mint ami benne van.



És íme, a világ legnagyobb találmánya: az egg chair (magyarul inkább kagylófotel), ami ötvenedik születésnapját ünnepli. Igazi must-have, nekem legalábbis.